Billede af: Pixabay
Dato: 19. November 2020

Hvad Er En Sales Manager?

En sales manager er en salgsleder. Det er dermed en ansat i salgsafdelingen, der har en lederrolle, der typisk inkluderer både personaleansvar og muligvis også budgetansvar, alt efter hvilken organisation man er ansat i.

Typisk vil en sales manager have ansvaret for et mindre salgsteam, hvor det er managerens job at sikre det daglige salg, samt at sørge for, at salgsmål bliver opnået. Læs mere om rollen som sales manager og se, hvordan man varetager sådan et job her.

Det laver en sales manager

Salgslederen er her den, der skal være mellemleddet mellem sælgerne på gulvet og ledelsen, når det gælder om at indrapportere om det aktuelle salg og eksekvering af de fastsatte mål for salget.

En sales manager kan lidt sammenlignes med en fodboldtræner, der både skal stå for sammensætningen af holdet, samt træne og motivere sælgerne til at opnå bedre resultater.

Jo højere op i hierarkiet du kommer som sales manager, jo bedre er lønnen som regel også. Her er tommelfingerreglen også, at jo højere op du kommer, jo bredere geografisk ansvar får man.

Du kan derfor typisk begynde som sales manager i enten an afdeling eller butik, hvorefter du går videre til områder, regioner, lande eller verdensdele, hvis du er sales manager i en stor organisation, der opererer på tværs af landegrænser.

Uddannelseskravene til en sales manager varierer fra branche til branche.

Du skal vide at: teksten på netop denne artikel er udviklet for avXperten. Derfor kan vi på glædeligvis opfordre dig til at kigge ind og finde SSD Harddisk. Heraf markatet på indhold.


Relateret indhold