Billede af: Pixabay
Dato: 23. November 2020

Hvad Er God Vækst?

De fleste ved, hvad vækst er, men hvad er god vækst? Det kommer meget an på, hvilken overskudsgrad den enkelte virksomhed stiler efter, mens en faktor som ressourceforbrug også spiller ind.

Vækst kan defineres på flere områder. Det er derfor vigtigt at skelne mellem, om der er tale om vækst i forhold til omsætningen, resultatet eller markedsandele. 

Den gode vækst

En god vækst skal gerne kunne ses på bundlinjen. Det nytter ikke så meget, hvis man har en øget omsætning, hvis resultatet på bundlinjen bliver mindre. Den gode vækst ses nemlig som resultatet.

Resultatet viser, hvor meget ud har tjent på at drive forretningen. Du kan ikke helt sidestille resultatet med ROI (return on investment), men ROI kan også give en indikation af, om du forvalter dine penge korrekt i forhold til at få en god vækst.

Husk på at der årligt er en inflation - i hvert fald i de fleste lande. Inflationen i Danmark ligger årligt omkring 0,5-1,5%. Det betyder, at din vækst årligt skal være på minimum 2%, da væksten ellers ædes af inflationen.

Hvor god en vækst du skal have, kommer meget an på din størrelse og dit udgangspunkt. En vækst på 2% kan være mange penge, hvis du i forvejen har et milliardresultat. Mens en vækst på 2% ikke er ret meget, hvis du har et resultat på under 1 mio. kr.

Læs: avXperten- har ydet økonomisk støtte til dette du lige læste. Hos avXperten finder du en lang række lækre produkter - eksempelvis: bilkamera. Tak for hjælpen! - uden jer ville det ikke kunne lade sig gøre.


Relateret indhold

Hvad er Inbound marketing?

Hvad er Inbound marketing?

Branchen for digital marketing er fyldt med spændende, nye begreber, som der kommer nye af år efter år. I dette indlæg t…

Læs mere

Hvad er organisk vækst?

Hvad er organisk vækst?

Der er mange måder, hvorpå man som virksomhed kan opnå vækst. I mange tilfælde snakker man om organisk vækst, samt vækst…

Læs mere

Hvad laver en Marketing Manager?

Hvad laver en Marketing Manager?

Drømmer du om at blive marketing manager, eller er du måske på udkig efter en? Så bør du først og fremmest have helt sty…

Læs mere

Hvilket svensk brand blev skabt af Ingvar Kamprad?

Hvilket svensk brand blev skabt af Ingvar Kamprad?

Hvis navnet Ingvar Kamprad ikke siger dig det store, så er det utvivlsomt fordi, at du ikke har styr på, hvilken virksom…

Læs mere