Billede af: Pixabay
Dato: 23. November 2020

Hvad Er God Vækst?

De fleste ved, hvad vækst er, men hvad er god vækst? Det kommer meget an på, hvilken overskudsgrad den enkelte virksomhed stiler efter, mens en faktor som ressourceforbrug også spiller ind.

Vækst kan defineres på flere områder. Det er derfor vigtigt at skelne mellem, om der er tale om vækst i forhold til omsætningen, resultatet eller markedsandele. 

Den gode vækst

En god vækst skal gerne kunne ses på bundlinjen. Det nytter ikke så meget, hvis man har en øget omsætning, hvis resultatet på bundlinjen bliver mindre. Den gode vækst ses nemlig som resultatet.

Resultatet viser, hvor meget ud har tjent på at drive forretningen. Du kan ikke helt sidestille resultatet med ROI (return on investment), men ROI kan også give en indikation af, om du forvalter dine penge korrekt i forhold til at få en god vækst.

Husk på at der årligt er en inflation - i hvert fald i de fleste lande. Inflationen i Danmark ligger årligt omkring 0,5-1,5%. Det betyder, at din vækst årligt skal være på minimum 2%, da væksten ellers ædes af inflationen.

Hvor god en vækst du skal have, kommer meget an på din størrelse og dit udgangspunkt. En vækst på 2% kan være mange penge, hvis du i forvejen har et milliardresultat. Mens en vækst på 2% ikke er ret meget, hvis du har et resultat på under 1 mio. kr.

Læs: avXperten- har ydet økonomisk støtte til dette du lige læste. Hos avXperten finder du en lang række lækre produkter - eksempelvis: bilkamera. Tak for hjælpen! - uden jer ville det ikke kunne lade sig gøre.


Relateret indhold

Hvad er Employer Branding?

Hvad er Employer Branding?

Employer branding er, når en virksomhed markedsfører sig selv som en attraktiv og god arbejdsplads. Herunder at medarbej…

Læs mere

Hvad skaber et brand?

Hvad skaber et brand?

Et brand bliver skabt i det sekund, at folk husker et firma på et logo eller omtale om noget, som bliver forbundet med e…

Læs mere

Hvad betyder employer branding?

Hvad betyder employer branding?

Employer branding er, når en virksomhed markedsfører sig selv som en attraktiv og god arbejdsplads.Det skal være med til…

Læs mere

Hvad er et ikonisk brand?

Hvad er et ikonisk brand?

Det at være et ikonisk brand er noget, man kan opnå og ikke som sådan noget, man kan sige om et brand fra starten. …

Læs mere