Billede af: Pexels
Dato: 26. November 2020

Hvad Er Et Brand?

Branding er en af de vigtigste ting ved at drive enhver virksomhed. Et godt brand kan betyde hele forskellen på succes og fiasko.

Hvad er et brand? Et brand er det navn, vi forbinder med en bestemt virksomhed, produkt, service, organisation eller person. Som oftest bruges og forstås det i en kommerciel sammenhæng, hvor man eksempelvis forsøger at tillægge et produkt nogle bestemte værdier og egenskaber i forbrugernes øjne. Coca Cola er eksempelvis fantastisk brandet som den “rigtige” cola.

Branding er blevet en meget vigtig del af langt de fleste virksomheder, og stort set alle arbejder med det i et eller andet omfang. Tager man eksempelvis Mærsk, så har de formået at brande sig som en pålidelig, punktlig og sikker shipping-virksomhed. Dette i højere grad sket organisk end som en konsekvens af marketing.

Inden for mode er branding enormt vigtigt for, hvilke priser man kan tage for sine produkter, samt hvor eftertragtede de er. Der er mange eksempler på tøjmærker, hvor deres succes i langt højere grad skyldes god branding end kvalitetsprodukter og innovativt design.

Branding foregår dog også i en langt mindre skala, også selvom man ikke er bevidst omkring det. Når den lokale håndværker støtter den lokale idrætsforening mod at få et banner op på opvisningsbanen, så brander han også sig selv positivt og fremstår generøs og bekymret for lokalsamfundet.


Relateret indhold

Hvad er Employer Branding?

Hvad er Employer Branding?

Employer branding er, når en virksomhed markedsfører sig selv som en attraktiv og god arbejdsplads. Herunder at medarbej…

Læs mere

Hvad skaber et brand?

Hvad skaber et brand?

Et brand bliver skabt i det sekund, at folk husker et firma på et logo eller omtale om noget, som bliver forbundet med e…

Læs mere

Hvad betyder employer branding?

Hvad betyder employer branding?

Employer branding er, når en virksomhed markedsfører sig selv som en attraktiv og god arbejdsplads.Det skal være med til…

Læs mere

Hvad er et ikonisk brand?

Hvad er et ikonisk brand?

Det at være et ikonisk brand er noget, man kan opnå og ikke som sådan noget, man kan sige om et brand fra starten. …

Læs mere