Billede af: Pixabay
Dato: 23. November 2020

Hvorfor Er Branding Vigtigt?

Hvorfor er brandig vigtigt? Se på billedet herover og fortæl, hvilket brand du tænker på. Derfor er branding vigtigt! Branding er vigtigt, fordi det skaber en masse forbindelser mellem dig og et bestemt produkt, varemærke eller firma.

Branding er med til at styrke din opfattelse af et givent produkt eller ydelse, således at du fortsætter med at købe det, eller at du er villig til at betale mere for det fremfor et produkt fra en konkurrent.

Derfor er branding vigtigt

Branding styrker dit forhold til det enkelte brand, hvor du med en lang række elementer får en større tilknytning til selve brandet og dets produkter. 

Branding skal øge dit kendskab til produktet og styrke din opfattelse af brandet og dets værdier. Se listen herunder, hvor du på mange måder har flere sammenlignelige brands. 

  • iPhone eller Huaweii
  • Volkswagen eller Skoda
  • FC København eller Brøndby IF
  • Coca Cola eller Pepsi
  • Carlsberg eller Tuborg

Hvordan adskiller de enkelte produkter sig fra hinanden, selvom de reelt tilbyder samme produkt? Det gør de via deres brand. Har iPhone og Huaweii samme brand, værdier og associationer? Næppe!

Kan du genkende en iPhone bare ved at se på dets design? Ja, det kan de fleste. Hvilke ting knytter du til en iPhone kontra en Huaweii? Er det sådan noget som innovation, social status, kvalitet og lignende? Ja, så er det branding, der virker. Og det betaler du også for som forbruger. Det er derfor, at branding er vigtigt.

Her har du læst et publiceret og udgivet stykke indhold, der udelukkende er lavet med henblik på at tilgode se. avXperten. Der kan du blandt mange andre ting, eksempelvis shoppe affugter. Derfor er dette indlæg ikke upartisk.


Relateret indhold

Hvad er Employer Branding?

Hvad er Employer Branding?

Employer branding er, når en virksomhed markedsfører sig selv som en attraktiv og god arbejdsplads. Herunder at medarbej…

Læs mere

Hvad skaber et brand?

Hvad skaber et brand?

Et brand bliver skabt i det sekund, at folk husker et firma på et logo eller omtale om noget, som bliver forbundet med e…

Læs mere

Hvad betyder employer branding?

Hvad betyder employer branding?

Employer branding er, når en virksomhed markedsfører sig selv som en attraktiv og god arbejdsplads.Det skal være med til…

Læs mere

Hvad er et ikonisk brand?

Hvad er et ikonisk brand?

Det at være et ikonisk brand er noget, man kan opnå og ikke som sådan noget, man kan sige om et brand fra starten. …

Læs mere